Støtte/Kontaktperson
Psykosocialt Assistancecenter bistår kommuner med Støtte/Kontaktpersonsopgaver med et særligt fokus på menneskets psykiske- og sociale trivsel. SKP-forløbet er et dynamisk forløb som løbende bliver tilpasset den enkelte borgers livssituation. Vi har stor erfaring i arbejdet med udsatte- og kriminalitetstruede borgere samt i arbejdet med borgere hvor diagnosemæssige udfordringer præger eller påvirker det daglige funktionsniveau i en uhensigtsmæssig grad.
Vi har fokus på borgerens udvikling i forhold til det personlighedsmæssige – det samfundsorienterede og det daglige funktionsniveau. Forløbet har til hensigt at hjælpe borgeren til at blive et så selvstændigt- og livsdueligt individ som muligt.
Vi inddrager gerne det primære netværk og andre hensigtsmæssige ressourcer i netværket, i forbindelse med SKP-forløbet sålænge det er til gavn for borgerens bedste.
Forløbet er samtalepræget og har til hensigt at skabe indsigt, retning og udvikling. Via en række kommunikative, psykologiske, coachende og pædagogiske redskaber, tilstræber Vi at skabe et tillidsfuldt og trygt “rum” for borgeren med henblik på at skabe et så stabilt “fundament” for borgerens videre udvikling.
Er SKP-forløbet omhandlende risiko eller bekymring for tilbagefald til- eller optrapning af kriminel adfærd- og miljøkontakt og er borgeren mellem 12-17 år, vil Vi gøre brug af Risikovurderingsredskabet YLS-CMI. Risikovurderingsredskabet YLS-CMI, er målrettet 12-17 årige og den helt specifikke målgruppe er kriminelle- og kriminalitetstruede unge. Redskabet hjælper Os med at screene for eventuelle antisociale og andre kriminogene risikofaktorer der måtte være i den unges miljø, samtidig med at det giver Os mulighed for at reagere rettidigt og hensigtsmæssigt med kvalificerbare forebyggelses- og kriminalpræventive indsatser.
En sådan screening sammen med et Assessment, vil kunne give det fagprofessionelle netværk en viden om eventuelle kriminogene faktorer og muligheden for at tilpasse den aktuelle handleplan hvis nødvendigt med sigte mod at forebygge at borgeren fortsætter en kriminel recidiv livsførelse.
Psykosocialt Assistancecenter har fokus på at mindske tilbagefaldsrisikoen gennem psykosociale behandlings- og træningsprogrammer, der er tilpasset den enkeltes behov. Især indsatser, der udvikler prosociale, adfærdsmæssige- og samfundsmæssige færdigheder, kan mindske risikoen for nyt kriminelt recidiv.
Personens alder, køn, sociale og personlige forhold og tidligere kriminelle løbebane, spiller en meget vigtig rolle i risikoen for recidiv.
Obligatorisk for vores SKP-forløb, er at der bliver udarbejdet et Assessment i forhold til interventionsmuligheder og faglig tilgang. Dette Assessment omhandler en person- og miljøbeskrivelse af borgeren og Vi udarbejder dette for at skabe Os et grundigt “billede” af borgeren så vi får en større mulighed for at kvalificere vores støtte og hjælp til borgeren bedst muligt.
Vores Støtte/kontaktpersoner modtager løbende sagssupervision og supervision på egen praksis.
Forløbet tager udgangspunkt i den gode og ordentlige samtale, der danner grundlag for den nødvendige arbejdsalliance og det respektfulde samarbejde.
Her holder vi til
Psykosocialt Assistancecenter
Automatikvej 1, 3 Sal
2860 Søborg
CVR: 26551625
Kan vi hjælpe?
Martin Poulsen
+45 2074 7824
Skriv til os
Vi støtter